Kom igång med de nya uppdateringarna för Instagram-rapporterna. Allt ni behöver göra är att autentisera er med Facebook och vår app på sidan Sociala kopplingar, i ert konto. Detta möjliggör bland annat, räckvidd och visningar för er sida, fördjupad inläggsstatistik för tidpunkter, hashtags och inläggstyper, statistik för Instagram stories. Era uppföljningar och rapporter kommer därefter att uppdateras med denna statistik inom kort.Innan ni kan få tillgång till en djupare statistik för er Instagramsida så måste ni ha växlat över till eller skapat ett företagskonto/företagsprofil. Om ni inte har gjort det så finns det en hjälpsida här om hur ni går tillväga.

Därefter så behöver ni även ha kopplat er Instagramsida mot en Facebooksida för att kopplingen och autentiseringen ska fungera. Hur ni kopplar samman Instagram- och Facebooksidan kan ni läsa mer om här.

När ni har gjort ovanstående, tar det inte lång tid tills statistiken finns hämtad i rapporterna och med upp till ett års historik tillbaka i tiden för den fördjupade statistiken. Kom ihåg att kopplingarna och autentiseringen behöver uppdateras emellanåt för att analysen av sidan inte ska inaktiveras.

Några av höjdpunkterna kan ni läsa snabbt om nedanför.

Räckvidd och visningar

I rapporterna har ni tillgång till att se er, dagliga, veckovisa och månatliga (28-dagars) räckvidd samt visningar för sidan totalt sett, inlägg, profilvisningar och stories.

Räckvidd och visningar för Instagramsidan

Fördjupad inläggsstatistik

Se vilka inlägg som hade den längsta räckvidden, flest visningar, sparade eller vilka inlägg som är effektivast för den räckvidd inlägget har och viralaste inläggen.

Inläggsstatistik för Instagramsidor

Statistik för stories

Ha koll på vilka stories som hade den högsta räckvidden, visningar och engagemang, enkelt i rapporten. I era uppföljningar finns även topp 4 stories inkluderat.

Statistik och analys för Instagram stories

Mer statistik och analyser hittar ni i era egna sidbevakningar och rapporter i ert konto hos oss.


Följa upp ert varumärkes närvaro, jämföra er med konkurrenter på Sociala medier, dela utveckling till kollegorna och ta del av insikter som leder till framgång

Börja med att prova Smampion kostnadsfritt i 28 dagar

Kom igång nu


Publicerad

Skribent
Carl Joel Määttä
Kundansvarig & Grundare
2019-06-18, 14:00

Dela gärna detta

Prenumerera på nyhetsbrevet

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och undersökningarna.Kommentera denna artikel

Du har inte samtyckt till anvädning av pluginet för kommentarer, därför visas inget ytterligare här.


Gillar du detta? Dela då till dina kollegor och vänner

Om Smampion


Varje dag analyserar vi svenska företagssidor på Facebook, Instagram och Youtube. Resultatet av dessa analyser levereras via skräddarsydda rapporter med rekommendationer och statistik som hjälper våra kunder att skapa daglig framgång på sociala medier.Vill ni veta mer?

Kontakta oss via e-post eller Facebook messenger. Ni kan komma igång snabbare och testa vår tjänst genom att påbörja skapa ett testkonto här.


     


Statistik och rapporter


Sedan 2016 har vi dagligen levererat analyser och statistik


399 miljoner
Inläggsanalyser

233 miljoner
Sidanalyser

19,700
Svenska sidor


Analyser av sociala medier och verktyg för plattformarna