Gillar du kollage? Då kommer du älska Layout som är Instagrams senaste app som gör att du enkelt kan kombinera flera bilder till en enda bild. Det är kul, det är enkelt och det ger dig nya möjligheter att uttrycka din kreativitet.



Instagram har precis lanserat Layout, en kostnadsfri och fristående app som ger användare möjligheten att bygga kollage av deras bilder. Layout finns just nu endast för iOS men en Android-version väntas under de närmaste månaderna.

Så hur fungerar det? När du öppnar Layout kan du välja upp till nio bilder från din telefonen. Sedan är det dags att låta kreativiteten flöda. Dra och släpp bilder, organisera de i en tydlig ordning, välj tema, justera storleken på bilderna, vänd och rotera och lägg till effekter för att skapa ditt alldeles egna och unika kollage. När du är nöjd så kan du enkelt publicera ditt kollage till Instagram, Facebook, Slack osv.



Så varför skapar Instagram Layout? Enligt Instagrams siffror använder redan 20% av alla deras användare tredjeparts applikationer för att skapa kollage. Genom att skapa en egen app ser man till att dessa användare stannar inom Instagrams ramar samtidigt som man tillgodoser ett stort behov.

Varför ska vi som företag bry oss?

Layout ger oss nya möjligheter att enkelt och lekfullt visa upp flera visuella element i en bild. Driver du en restaurang kan du göra ett kollage med era favoriträtter, resebyråer kan visa ett nytt resmål genom att bygga ett kollage med flertalet bilder på det nya resmålet, klädesbutiker kan visa kollektioner i en enda bild osv. Som alltid är det bara fantasin som sätter gränserna och Layout ger er nya möjligheterna till att skapa bilder som engagerar era följare.

Layout är Instagrams andra fristående app efter Hyperlapse, en app som låter dess användare anpassa hur snabbt eller hur sakta ett videoklipp ska spelas upp. Hyperlapse fick mycket uppmärksamhet vid lansering men har på den senaste tiden dalat i populäritet. Huruvida Layout blir en succé som ökar användandet av Instagram återstår att se.

Mer information om Layout kan du hitta i Instagrams blogg.


Följa upp ert varumärkes närvaro, jämföra er med konkurrenter på Instagram, dela utveckling till kollegorna och ta del av insikter som leder till framgång

Börja med att prova Smampion kostnadsfritt i 28 dagar

Kom igång nu


Publicerad

Skribent
Carl Joel Määttä
Kundansvarig & Grundare
2015-03-30, 02:49

Dela gärna detta

Prenumerera på nyhetsbrevet

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och undersökningarna.



Kommentera denna artikel

Du har inte samtyckt till anvädning av pluginet för kommentarer, därför visas inget ytterligare här.


Om Smampion


Varje dag analyserar vi svenska företagssidor på Facebook, Instagram och Youtube. Resultatet av dessa analyser levereras via skräddarsydda rapporter med rekommendationer och statistik som hjälper våra kunder att skapa daglig framgång på sociala medier.



Vill ni veta mer?

Kontakta oss via e-post eller Facebook messenger. Ni kan komma igång snabbare och testa vår tjänst genom att påbörja skapa ett testkonto här.


     


Statistik och rapporter


Sedan 2016 har vi dagligen levererat analyser och statistik


392 miljoner
Inläggsanalyser

230 miljoner
Sidanalyser

19,700
Svenska sidor


Analyser av sociala medier och verktyg för plattformarna