Smampion har befunnit sig i Beta-stadiet under nio månader och nu är det dags för oss att ta nästa steg. Den 1:e november lanserar vi Smampion 1.0 och vi är väldigt glada över att kunna presentera alla nya funktioner som kommer.Sociala medier har förmågan att ha en betydande påverkan på människors liv. Men för att kunna påverka måste vi veta hur vi kommunicerar. Därför skapade vi Smampion - för att ge företag verktygen till att bättre kommunicera med befintliga samt nya kunder.

Grunden i våra produkter är prioriteringen och enkelheten. Vi vill inte bara visa siffror rätt upp och ner eller fokusera på värden som i grund och botten inte är relevanta. Vårt fokus är att leverera insikter - statistik som hjälper företag att förstå sin närvaro på sociala medier på djupet och som ger företag idéer om "nästa steg".
Våra rapporter är fokuserade på att besvara en viktig fråga - hur blir mitt företag bättre på sociala medier?

Under nio månader har vi pratat med våra användare, samlat in feedback, analyserat öppen data och lärt oss mer om vad som fungerar och vad som inte fungerar på Facebook, Twitter och Instagram. Vi har varje dag lagt till och analyserat flera företags sidor (idag är vi Sveriges största analysföretag inom sociala medier) och den 1:e November tar vi bort våra Beta stämpel, ger fler kunder tillgång till vår plattform och vi lanserar också en rad nya funktioner.

Resultatsidor

Som kund hos Smampion får man inte bara full tillgång till alla våra rapportsidor samt tillgång till mailrapporter. Man kan också samla alla sina sidor under resultatsidor för att få en bättre överblick på vilka sidor man behöver förbättra. Resultatsidorna visar tydligt hur alla era sidor presterar genom att visa er totala poäng över tid, antalet totala följare, medelvärde för alla viktiga mätvärden, era sidors bästa inlägg och mycket mer. Med sortering i resultatsidorna så ser ni enkelt vilka sidor som, engagerar flest, har bäst responsgrad, har högst tillväxt osv.
För intressanta konkurrentanalyser kan man lägga till sina konkurrenters sidor och med enkelhet kan man även ta fram historisk data för att jämföra resultat över olika perioder.Som kund kommer man också kunna sätta upp mailrapporter för sina resultatsidor så att man varje vecka eller varje månad för en total överblick över hur alla ens sidor av intresse presterar.

Mer statistik och rekommendationer

För att göra alla mätvärden mer intressanta kommer alla viktiga mätvärden presenteras i en ny flik som heter trender. Trender ger er en snabb överblick på vad ni har förbättrat samt försämrat den senaste månaden. På så sätt blir det enklare att se vad ni behöver förbättra och vad ni gjort väldigt bra senaste månaden.
Alla rapportsidor utrustas också med inläggsstatistik så att ni enkelt kan se vad för typ av inlägg som fungerar bäst för er samt för era konkurrenter.Rekommendationerna på alla rapportsidor blir också smartare och mer relevanta. Vår algoritm kan räkna ut vilka sidor ert företag kan hämta inspiration från, vilken typ av sida ni har och därigenom vad för information ni behöver ha på er sida (t.ex. om ni driver en restaurang så bör ni ha era öppettider i er sidinformation), tips om vilka inlägg som fungerar bäst för sidor i samma kategori som er osv. Rekommendationerna är något som många av våra användare uppskattar och vi är väldigt nöjda över att kunna göra dessa både mer skräddarsydda och smartare.

Fler smarta algoritmer

Smampion är byggt på smarta algoritmer. Data och statistik är intressant men vad som gör det mer intressant är vad man gör med datan och statistiken. Med detta i åtanke vill vi prova något annorlunda, något som kommer bli mer och mer vanligt i framtiden.

Den 1:e november lanserar vi Cali, vår bloggrobot som varje månad kommer att hitta intressanta saker i vår statistik. Cali kommer sedan skriva blogginlägg om sina fynd, skicka blogginlägget till våra prenumeranter samt publicera det på våra sociala kanaler. I början kommer Cali kanske kännas kall och tråkig men vi kommer varje månad träna Cali med nya uttryck och känslor. Vår förhoppning är att Cali, i framtiden, kommer skriva fantastiskt intressanta inlägg som skapar värde för alla som är nyfikna på företags närvaro i sociala medier.

Cali kommer (till skillnad från en av sina föregångare) inte ta kol på oss på Smampion utan istället, mycket snabbare än oss, skriva intressanta blogginlägg som kommer innebära att vi kan ägna mer tid till våra kunder samt utveckla och förbättra våra rapporter.

Nästa steg

Den 1:e november lanserar vi våra nya funktioner. Våra nuvarande rapportsidor uppdateras och full tillgång ges till våra kunder, vår kundportal blir bättre, våra mailrapporter blir uppdaterade med ny statistik och vi kanske t.o.m får se ett blogginlägg av Cali (om hon känner för det).

Vi lanserar också en Prova på lösning som ger alla företag möjlighet att prova på vår produkt helt kostnadsfritt i en vecka. Skulle ni efter denna vecka bestämma er för att bli kunder så kommer vi (under november månad) ge er 2000kr i rabatt, vilken paketlösning ni än väljer att köpa.

Vi har väntat på den 1:e november i snart ett år och vi ser fram emot att servera fler företag med mer information och verktyg som gör att de når framgång i sociala medier.

Vill du veta mer? Kontakta oss!


Följa upp ert varumärkes närvaro, jämföra er med konkurrenter på Sociala medier, dela utveckling till kollegorna och ta del av insikter som leder till framgång

Börja med att prova Smampion kostnadsfritt i 28 dagar

Kom igång nu


Publicerad

Skribent
Carl Joel Määttä
Kundansvarig & Grundare
2015-10-28, 01:02

Dela gärna detta

Prenumerera på nyhetsbrevet

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och undersökningarna.Kommentera denna artikel

Du har inte samtyckt till anvädning av pluginet för kommentarer, därför visas inget ytterligare här.


Om Smampion


Varje dag analyserar vi över 10.000 svenska företagssidor på Facebook, Twitter, Instagram och Youtube. Resultatet av dessa analyser levereras via skräddarsydda rapporter med rekommendationer och statistik som hjälper våra kunder att skapa daglig framgång på sociala medier.


Vill ni veta mer?

Kontakta oss via e-post, Facebook eller Twitter.


     


Statistik och rapporter


3,158
Instagramsidor

169.8 miljoner
Facebookinlägg

1,384
Twittersidor


Analyser av sociala medier och verktyg för plattformarna


Produktlösningar och priser