Video, ett spännande format som på senare tid fått större och större spridning på Facebook och andra sociala medier. Men vad är receptet bakom en viral och framgångsrik video? I detta inlägget delar vi med oss av 6 virala videos som svenska företag ligger bakom.



Statoil Sverige

Hur serveras den bästa korven? Med en grävmaskin! Här visar Statoil Sverige hur man tillreder och serverar en korv med hjälp av lite kreativitet och mycket humor. Videon blir viral för att man använder sig av något väldigt stort och klumpigt när man i själva verket endast ska tillreda något så enkelt som en liten korv med bröd. Det är roligt och kreativt samtidigt som man visar upp och marknadsför en av sina mest sålda produkter.

Visste du att man kan både tillreda och äta en korv med hjälp av en grävmaskin? Spana in klippet!

Posted by Statoil Sverige on Thursday, August 13, 2015

I love Höga Kusten

Har ni skapat något fiffigt på jobbet? Dela med er av det i en video på Facebook! Här har vi I Love Höga Kusten som delar med sig av en enkel men kreativ uppfinning, en snöskyffel för ditt tak.

So easy...

Taking the snow of your roof has never been easier. Innovation bywww.hogakusten.se

Posted by I love Höga Kusten on Sunday, February 1, 2015

Securitas Sverige

Securitas Sverige gör något som många andra företag också kan göra, de visar upp en del av sitt utbud i en video. I Securitas utbud ingår förutom säkerhetslösningar också utbildningar och i denna video har man valt att dela med sig av en del av tipsen från sin Första hjälpen utbildning. Videon är full av viktig information, den är saklig och tydlig och den fokuserar på att leverera ett viktigt budskap istället för att sälja en produkt. Smart, viktigt och bra!

Om ett barn sätter i halsen och får svårt att andas gäller det att agera snabbt. Örjan Ahl, från Securitas Brand & Räddning, visar åtgärderna vid luftvägsstopp.

Posted by Securitas Sverige on Monday, May 4, 2015

Destination Uppsala

Här har vi en video av Destination Uppsala som syftar till att locka fler besökare till Uppsala. Videon är av hög kvalité, den är informativ och den visar upp flera härliga saker (och människor) i Uppsala. Ett tydligt exempel på ett passionerat företag!

Vilken fantastisk stad vi lever i. Efter ett års filmande har vi färdigställt en destinationsfilm som ska användas för att locka fler besökare, evenemang, möten/kongresser, företag och andra. Här är den! / Welcome to Uppsala!

Posted by Destination Uppsala on Thursday, March 19, 2015

ICA Maxi Skövde

En trallvänlig låt, lite snabba klipp och en glasstårta. Svårare än så behöver det inte bli!
Här fokuserar också avsändaren på hur kunden kan använda sig av företagets produkter. Det är inte alltid som man behöver fokusera på själva produkten, ibland är det smartare att visa vad man kan göra med produkten. Så i denna video visar ICA Maxi Skövde hur man gör något smaskigt med produkterna som man kan köpa i deras butik. Enkelt och kreativt!

Här kommer ett tips från oss på världens enklaste och godaste glasstårta. Servera till midsommar och gör succé ;)

Posted by ICA Maxi Skövde on Wednesday, June 17, 2015

Helsingborgs Stad

Sist men inte minst har vi Helsingborg Stad som tagit hjälp av en humorgrupp och skapat en video som borde bli en klassiker. Här har vi kvalité, passion, information, kreativitet och en stor del av humor. Här finns inspiration att hämta, vilket företag ni än arbetar för!

Du borde jobba med vård och omsorg - Humorgruppen Infallets mu...

Hur är det egentligen att jobba inom vård och omsorg i Helsingborg? Se humorgruppen Infallets musikaliska tolkning.Läs mer på http://omsorgsjobb.helsingborg.se/ där medarbetare från vård- och omsorgsförvaltningen delar med sig av sina erfarenheter.

Posted by Helsingborgs stad on Wednesday, September 30, 2015

Summering

Att producera och dela med sig av videos på spännande nyheter, roliga events, sin härliga personal, nyttiga produkter mm är något som fler och fler företag spenderar mer resurser på. Anledningen till detta är enkel, videos engagerar användare och leder till en större spridning för företaget/varumärket på sociala medier. Vi har i ovanstående exempel sett videos med olika budskap och varierad budget så tydligt är det alla företag har möjligt att skapa en viral video. Tre grundregler som ni dock ska tänka på är att visa er passion, var informativ och ha kul. Tänker ni på dessa tre grundregler när ni skapar er video kommer framgången per automatik.

Ps. I ovanstående exempel har ni sett sex svenska företag som med hjälp av humor, kreativitet och passion skapat virala videos. Men givetvis finns det så många fler virala videos skapade av svenska företag. Så dela gärna med av era tips i kommentarsfältet nedan! :)


Följa upp ert varumärkes närvaro, jämföra er med konkurrenter på Facebook, dela utveckling till kollegorna och ta del av insikter som leder till framgång

Börja med att prova Smampion kostnadsfritt i 28 dagar

Kom igång nu


Publicerad

Skribent
Carl Joel Määttä
Kundansvarig & Grundare
2015-10-07, 12:15

Dela gärna detta

Prenumerera på nyhetsbrevet

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och undersökningarna.



Kommentera denna artikel

Du har inte samtyckt till anvädning av pluginet för kommentarer, därför visas inget ytterligare här.


Om Smampion


Varje dag analyserar vi svenska företagssidor på Facebook, Instagram och Youtube. Resultatet av dessa analyser levereras via skräddarsydda rapporter med rekommendationer och statistik som hjälper våra kunder att skapa daglig framgång på sociala medier.



Vill ni veta mer?

Kontakta oss via e-post eller Facebook messenger. Ni kan komma igång snabbare och testa vår tjänst genom att påbörja skapa ett testkonto här.


     


Statistik och rapporter


Sedan 2016 har vi dagligen levererat analyser och statistik


391 miljoner
Inläggsanalyser

229 miljoner
Sidanalyser

19,700
Svenska sidor


Analyser av sociala medier och verktyg för plattformarna