Efter flera års påtryckningar från användare världen över så meddelar nu Facebook att man stöder animerade GIF-bilder. Här är allt ni behöver veta.



Facebook har längre varit negativa till att introducera animerade GIF bilder i sitt nyhetsflöde då man ansett att det skulle försämra kvalitén på deras nyhetsflöde. Denna åsikt verkar man dock ha ändrat då man nu meddelar att kommer stödja animerade GIF bilder i nyhetsflödet. Funktionen rullar just nu ut till alla användare men det kan ta ett tag innan vi i Sverige ser denna nya uppdatering.

För att se om denna nya funktion fungerar för dig kan du prova att publicera en länk till en GIF bild från en extern webbplats (t.e.x Giphy eller Imgur) på Facebook. Om det fungerar korrekt så kommer animationen kicka in precis efter du publicerat bilden. Dessvärre kan du inte ladda upp egna GIF bilder just nu, det fungerar endast att infoga länkar till GIF-bilder.

Inget stöd för sidor än

Än så länge så finns det enbart stöd för GIF-bilder för privata profiler, inte sidor. Så tyvärr kan ni som företag inte skoja till det med era följare och publicera någon rolig GIF animation. Iallafall inte än. Facebook verkar inte vilja släppa denna funktion till sidor i första taget och inte heller stöder man denna nya funktion i sina annonsformat.

Vi har också märkt att GIF animationer inte fungerar på Facebooks mobila webbplats och att länkar till GIF bilder måste sluta med .gif. Så tydligt är att man inte gjort en full lansering av denna funktionalitet än.

Det enda som Facebook har bekräftat just nu är:
“Vi kommer att lansera stöd för animerade GIF i nyhetsflöder. Detta så att användare kan dela mer roliga och uttrycksfulla saker med sina vänner på Facebook."

Så, är detta något du gillar? Använd gilla-knapparna här nedan! :)


Följa upp ert varumärkes närvaro, jämföra er med konkurrenter på Facebook, dela utveckling till kollegorna och ta del av insikter som leder till framgång

Börja med att prova Smampion kostnadsfritt i 28 dagar

Kom igång nu


Publicerad

Skribent
Carl Joel Määttä
Kundansvarig & Grundare
2015-06-02, 06:39

Dela gärna detta

Prenumerera på nyhetsbrevet

Missa inga nyheter! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och undersökningarna.



Kommentera denna artikel

Du har inte samtyckt till anvädning av pluginet för kommentarer, därför visas inget ytterligare här.


Om Smampion


Varje dag analyserar vi svenska företagssidor på Facebook, Instagram och Youtube. Resultatet av dessa analyser levereras via skräddarsydda rapporter med rekommendationer och statistik som hjälper våra kunder att skapa daglig framgång på sociala medier.



Vill ni veta mer?

Kontakta oss via e-post eller Facebook messenger. Ni kan komma igång snabbare och testa vår tjänst genom att påbörja skapa ett testkonto här.


     


Statistik och rapporter


Sedan 2016 har vi dagligen levererat analyser och statistik


391 miljoner
Inläggsanalyser

229 miljoner
Sidanalyser

19,700
Svenska sidor


Analyser av sociala medier och verktyg för plattformarna